29 Eylül 2011 Perşembe

İLİŞKİLER


İlişkiler,iletişim,ilişkiler,iletişim...Her yerde karşımıza çıkan,çağımızın en çok dikkat edilen konularından biri...
Son günlerde bulunduğum ortamlarda,yaptığım görüşmelerde bu konunun eskisinden daha da önem kazandığı gibi bir algıya kapıldım.Bunun sebebinin tam olarak ne olduğunu bilemiyorum ama ilk aklıma gelen insanlar çok yoğun ve 24 saate sığdırmaya çalıştıkları o kadar çok şey var ki...Sürekli birilerine bir şeyleri tekrar tekrar anlatmak yerine mevcut kurulan ilişkiler üzerinden kısa sürede hedefe ulaşma isteği gibi görünüyor.
İlişkilere her durumda yatırım yapmak lazım...Her türlü meslek için geçerli bu, hatta ev hanımları için bile...

Çok sevdiğim bir tanıdığım var,kendisi ev hanımı ve evlenerek ailesinden genç yaşında ayrılmış ve yıllardır gurbette yaşıyor.Bu arada gurbet de hep aynı şehir değil,3 farklı şehir...Her gittigi yerde kurduğu o kadar güçlü bağlar var ki...Bir konu olunca hemen bunu şu halleder bu bunu halleder deyip işini hallediyor. “Doğru iletişim kurma sanatı” konulu bir eğitim de almamışJ.Belki de kendisinin bile farketmediği almadan vermeyi seçmiş kendine yaşam şekli olarak.Kendince yatırım yolunu bulmus.

İş basvuruları/işe alımlar...İlişkilerin ya da iş dünyasındaki deyimiyle referansın çok büyük yeri var.İlk değerlendirme/araştırma mevcut ilişkiler üzerinden yapılıyor.Siz de çemberin içindeyseniz çok şanslısınız,dışındaysanız sıranızı beklemek zorundasınız malesef.Buaralar elime geçen o kadar çok iş ilanı var ki,hepsi de iyi pozisyonlar ve ilişkilerle geliyor.Bütün bunları düşünmeme sebep oldular işte...
Kolay kolay sonradan kazanılan bir ozellik değil doğru iletişim kurabilmek.Farkındalıkla bazı şeyler düzeltilebiliyor olsa da üstüne uğraşmak gerekiyor ilişkilerin.
“Kendin ol yeter” diyoruz ya bazen,kendin olmak yetmiyor her zaman.İlk bakışta kendin olmamak samimi değilmiş gibi görünse de politik olmak gerekiyor çogu zaman.
Aman ne zor iş bu ilişkiler...

Bir de bizim boncuklar var...daha şimdiden anne babalarının kurdukları ilişkilerle Hayal Kahvesi’nin sahnesine çıkmış şarkı söylüyorlar,sanırım büyüyünce anlayacaklar bunun çok da kolay bir şey olmadığını.Ben küçükken böyle bir şeyi hayal bile edemezdim.




Zaman değişiyor,hersey değişiyor,değişime ayak uyduramayan doğal seleksiyona uğruyor.
Pek çok şeyin kapısını doğru kurulan ilişkiler ve iletişim açıyor.İletişiminiz bol olsun efendim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder